De Nederlandse portretkunst

Het is zover: na een grondige aanloop is de Stichting De Nederlandse Portretprijs een feit! Het is natuurlijk te gek dat er in Nederland met haar lange traditie op het gebied van de portretkunst nog geen prijs bestaat. Een dergelijke prijs zal uiteraard een enorme stimulans zijn voor de ontwikkeling van bestaand en nieuw talent binnen het portretschilderen en beeldhouwen. Aangezien de figuratieve stroming in de beeldende kunst meer en meer in de belangstelling komt te staan, is het nu ook de tijd om een dergelijke prijs te creƫren. Steeds meer mensen en organisaties laten weer portretten in opdracht maken. Het portret vormt als het ware het boegbeeld.

Informatie over de Nederlandse portretkunst
De plaats van portretkunst in Nederland Promotievideo

De jaarlijkse Portretprijs

De Stichting De Nederlandse Portretprijs wil jaarlijks de prijs aan beurtelings de schilderkunst, beeldhouwkunst en werken op papier gaan uitreiken. Ook zal er een aanmoedigingsprijs komen. Een door de jury samengestelde selectie uit de ingebrachte kunstwerken zal worden tentoongesteld.

Informatie over de Portretprijs

Steun de Nederlandse Portretprijs

Een ieder die de portretkunst een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd hier met een donatie het project te ondersteunen. Ook kleine bedragen zijn welkom.

Steun ons met een schenkingsovereenkomst en krijg geld terug. Wanneer u uw donatie vastlegd ineen wederzijdse schenkingsovereeenkomst voor een periode van tenminste 5 jaar kunt u uw bijdrage aftrekken van de belasting. Op deze manier kunt u tot wel de helft van uw bijdrage van de Belastingdienst terugkrijgen.

De Stichting gaat ook op zoek naar een sponsor voor financiering van de

Word donateur

Nieuws

5 t/m 7 september
Weekend van het portret
  • Meer dan 60 professionele portretkunstenaars tonen hun topwerken: schilderijen, beelden en werken op papier in Loods 6 te Amsterdam

    Lees verder >
  • 23 mei 2015 Titel van een nieuwsbericht
  • 23 mei 2015 Titel van een nieuwsbericht
  • 23 mei 2015 Titel van een nieuwsbericht
Bekijk meer nieuws